NEDEN OKUMUYORSUNUZ?

İster inan… İster inanma! Ama önce bir kez olsun OKU!..  KAYBETMEZSİN!

Kuran resmi11

Yüce Allah’ın İLK emri

İslamın şartları nelerdir? diye sorulduğunda, bize öğretilen cevaplar arasında olmayan İLK EMİRDİR:  OKU…

Alak Suresi 96/1 : “Yaratan Rab’binin adıyla  OKU.  

Allah’ın Peygamberimize  melekleri yoluyla vahyettiği, insanlara tebliğ etmesini istediği  ilk  ayet ve ilk emir…  OKU!   Yüce Rab’bim emrediyor! OKU!

Düşünüp anlayabilmen için, imanının gereğini  Rab’binin emrettiği gibi yapabilmen  için… OKU!

Alak Suresi 96/3-4-5 :  “OKU!  İnsana bilmediklerini belleten, kalemle (yazmayı) öğreten Rab’bin, en büyük kerem sahibidir.”

Yüce Allah, Kur’an’ı Kerim’in ilk ayetinde OKU’mamızı emrediyor. Dinimizin temelini oluşturan  emirleri,  öncelikle OKU’yup  anlamamızı  ve düşünmemizi  emrediyor.

Peki… Bizler okuyor muyuz?.. “Tabii ki okuyoruz. Hemen hemen hergün en az bir gazete. Bazen üçü beşi buluyor günlük okuduğumuz gazete sayısı… Hem okumak, öğrenmek  için hergün gazete okuyoruz. Sonra,  haftada en az bir kitap okuyoruz… Güncel kitapları, ilgimizi çeken her türlü kitapları okuyoruz. Piyasada ilgimizi çeken o kadar çok kitap var ki!”

Hemen hemen her gün her şeyi okuyan bizler Allah’ın kitabını neden OKUMUYORUZ?

İNANMAYAN KARDEŞLERİM!.. Kur’an-ı Kerim’i okudunda mı inanmıyorsun? Şayet okumadıysan OKU! Allah’ın ayetlerini bir güzel anla, düşün ve ondan sonra kararını ver. Okumak istemiyorsan ve okumadan kararını vermişsen,  sen zaten son seçimini yapmışsın demektir.

İNANAN KARDEŞLERİM!.. Sizler… Evet sizler… Rab’bimizin OKU diyerek emrettiği kitabı okurken,  Rab’bimin bize ne dediğini, bize neleri emrettiğini anlıyor musunuz? Yoksa, “Ben namazımı kılarım, orucumu tutarı, gerisini Allah bilir.” mi diyorsunuz? Şayet böyle yapıyorsanız sizin de diğerlerinden pek bir farkınız yok. Allah’ın sizlerden istediği OKUMANIZ ve ANLAMANIZ!. Okumayıp  anlamadıktan sonra hangi  ibadeti nasıl yaptığınızı SORGULAYIN!  Ne kadar doğru yapıyorsunuz?

Biz İnananlara düşen, Kitab’ımızı  asılı olduğu duvardan indirmek ve anladığımız dilden OKUmak – ANLAMAKtır.  Düşünerek, anlayarak Rab’bimizin emirlerini, Rab’bimizin istediği gibi dosdoğru yapabilmektir.

İster İNAN…İster İNANMA!… Hangisini seçersen seç… Yol  fazla uzamadan önce OKU ve seçimini öyle yap.

Doğrusunu Allah bilir.

Selam ve Dua ile,

Fikret ARMAN

About Fikret Arman

ALLAH'ın dosdoğru yoluna ileten tek Kitap; KUR'AN-I KERİM'DİR.

Yorum bırakın